Yoghurtbavarois met  passievruchten  

Benodigdheden  1 taart voor 8 personen                                   1 u45 minuten

 

  • 300 g zanddeeg (zandkoekjesmix)
  • 1/2 l lactosevrije yoghurt of kokosyoghurt of haveryoghurt, …
  • 1/4 l lactosevrije room of sojaroom of amandelroom, of linzenroom
  • 2 dl passievruchtencoulis
  • 125 g suiker of 70 g Tagatesse of Zusto of erytrithol
  • 24 g  blaadjes gelatine
  • 1 limoen
  • Voor de afwerking
  • 2 dl passievruchtencoulis
  • 50 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine (van 3 g)
  • 1 doosje physalis
  • een paar passievruchten
  • munt
  • rode vruchten

 

Werkwijze

 Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Rol het zanddeeg uit tot het formaat van de bodem van de springvorm.
  • Bak het zanddeeg 10 à 15 minuten op 180°C en laat het afkoelen.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de passievruchtencoulis met de suiker aan de kook en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door.
  • Klop de room voor ½ stijf en roer er de yoghurt en de passievruchtencoulis door.
  • Bekleed de springvorm met plasticfolie en leg er het gebakken zanddeeg in.
  • Schep er de bavarois in en laat het geheel ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.

Afwerking: laat de gelatine weken in koud water.

Breng de passievruchtencoulis met de suiker aan de kook . Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door en laat de coulis afkoelen maar niet opstijven.

Giet de coulis over de bavarois en laat opstijven.

Ontvorm de taart, zet hem op een mooie taartschotel en werk af met verse vruchten.

VARIEERTIPS

Vervang de passievruchten door frambozen – of aardbeiencoulis.

Maak individuele porties of gebruik glaasjes.

Maak miniporties voor een desserten buffet.