Zusto Gourmet – Suikervervanger

 11,50

Category

Beschrijving

Wat is Zusto?

Zusto is op basis van maïs. Zusto vervangt suiker in een verhouding van 1 op 1. Je moet bestaande recepten die suiker bevatten dus niet veranderen. Bovendien bevat deze suiker 75% minder calorieën dan gewone suiker. Je kan het probleemloos karameliseren en het gistproces is even goed. Daarnaast bevat het 4x minder calorieën dan suiker. Heeft een lage Glycemische index dus ook goed voor diabetici.

op vraag ook verkrijgbaar in 500 g.

Meer Informatie

Leer meer over Zusto en probeer zelf een aantal heerlijke recepten uit het book Kindertraktaties vrij van gluten, lactose en suikerarm

Bijkomende informatie

Ingrediënten:

Vulstof (polydextrose), oplosbare vezels uit mais, vezels uit cichorei en zoetstoffen (isomalt, erythritol, sucralose)

Nutriënten:

energie 403 KJ – energie 98 Kcal – vetten 0,0 g – koolhydraten 29,0 g, waarvan suikers 0,9 g en polyolen 28 g – vezels 18,0 g – eiwitten 0,0 g – zout 0,1 g

Gewicht

1 kg, 500 g

extra informatie

Bedankt voor uw contactname. Uiteraard geef ik u met veel plezier een extra toelichting over de zoetstof sucralose. Staat u mij toe uw bezorgdheden omtrent Zùsto en sucralose weg te nemen.

Het klopt inderdaad dat onze standaard Zùsto “Gourmet” voor een minimale hoeveelheid sucralose bevat.

Dit komt omdat onze vezels in Zùsto ongeveer 80% tot 85% zoetkracht kunnen leveren. Echter, om een eenvoudige 1:1 verhouding (100%) te creëren, kiezen wij er voor om een marginaal kleine hoeveelheid sucralose toe te voegen (wegens de goede stabiliteit van sucralose bij verhitting).

Nu, wat is sucralose nu eigenlijk? Sucralose start van de gewone suikermolecule, afkomstig van de suikerbiet zelf. Op moleculair niveau wordt de suikermolecule gemodificeerd, en worden er drie waterstof zuurstofgroepen op het suikermolecuul vervangen door drie chlooratomen, wat resulteert in een zéér intens zoetmiddel (600 keer zoeter dan suiker).

De toevoeging van chlooratomen aan de suikermolecule kan vergeleken worden met gewoon huishoudelijk tafelzout, beter gekende als natriumchloride. Er is soms een verkeerde perceptie bij de consument dat sucralose synthetisch wordt geproduceerd zoals andere zoetstoffen, waaronder aspartaam en acesulfaam-k (hetgeen dus niet het geval is).

Sucralose werd reeds in talloze wetenschappelijke studies als niet-gevaarlijk voor de gezondheid van de mens geanalyseerd. Wij zijn ons er evenwel van bewust dat er ook twijfelachtige “studies” door de suikerlobby naar voor worden gebracht die “zouden” aantonen dat sucralose -weliswaar in abnormaal grote hoeveelheden- schadelijk zou zijn bij ratten. Sucralose bestaat reeds langer dan 30 jaar is nog nooit verbonden geweest met enig nadelig effect op de gezondheid.

Echter dit betreft louter lobby-werk en heeft geen enkele reflectie op de menselijke verwerking van sucralose. Sucralose wordt namelijk niet gemetaboliseerd in het menselijke lichaam.

Hierbij kan ik u ook nog discreet meegeven dat sucralose een absoluut minimale hoeveelheid betreft in ons formule, louter en alleen voor het smaakprofiel te versterken, en minder dan 0,01% van ons receptuur bevat.

Voor wat betreft het gezondheidsaspect en wetenschappelijke onderbouwing, verwijs ik oa naar de wetenschappelijke studie van UZ Brussel waarbij werd aangetoond dat het product zowel door Type I als Type II diabetes patiënten gebruikt kan worden, en, waarbij er geen limitaties zijn met betrekking tot doelgroepen of neveneffecten.

Bovendien werken wij samen met een adviesraad van vooraanstaande professoren, waaronder Prof. Huyghebaert (oprichter Vlaamse diabetes liga), prof. Rottiers en enkele anderen. Mocht sucralose in de wetenschappelijk wereld als gevaarlijk of zelfs als twijfelachtig worden beschouwd, dan zou deze samenwerking niet mogelijk zijn.

Ik heb alvast een beknopte samenvatting van sucralose in bijlage toegevoegd voor uw evaluatie. Mocht u hierover nog verdere vragen of opmerkingen hebben, dan kan u mij uiteraard steeds contacteren.

Vriendelijke groeten,

Nico Renmans
CEO

ZÙSTO N.V.