voor iedere gelegenheid, soesjes, ook streling voor het oog
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Breng water aan de kook met een snuifje zout en boter of olie.
- Wanneer de boter is gesmolten of het water kookt van het vuur nemen.
- De glutenvrije bloem in 1 x toevoegen samen met het maagzout.
- Terug op het vuur.
- Even goed roeren tot het deeg los komt van de pan.
- Daarna de eieren één voor één toevoegen en telkens goed roeren.
- Tot je een mooi glad deeg bekomt.
- Tenslotte de wijnsteenpoeder toevoegen.
- Leg bakpapier op de ovenschaal.
- Doe het deeg in een spuitzak met een effen spuitmondje.
- Spuit hoopjes van 2 à 3 cm diameter en hoogte 2 cm.
- Bak in de oven op 180°C gedurende 15 à 20 min.
- Laat de soesjes afkoelen.
- Vul de soesjes met een banketbakkersroom ( zie recept p. ….) of sojaroom ( volgens smaak).
- Kleef de soesjes aan mekaar door chocolade of door suikerglazuur.
- Chocolade smelten op 38°C, daarna verwerken.
- Suiker glazuur: 200 g poedersuiker 1 el water.
- Goed roeren, eventueel kleurstof toevoegen.
- Plaats de soesjes in een krans op een schaal en werk zo naar boven tot je een toren hebt.
- 200 g Poedersuiker of 200 g fondant chocolade 70% cacao
( eventueel suikervrije melk chocolade)
- Eventueel gluten- en lactosevrije garnituur.
Je kan de soesjes versieren met eerbare bloempjes of gluten, lactose en suikervrije garnituur.
- 2 dl water
- 100 g lactosevrije boter of 100 g zonnebloemolie
- 1 snuifje zout
- 120 g glutenvrije bloem
- 5 eieren
- 1 mespuntje Maagzout
- 1 g wijnsteenpoeder