Soesjes

voor iedere gelegenheid, soesjes, ook streling voor het oog

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Breng water aan de kook met een snuifje zout en boter of olie.
  • Wanneer de boter is gesmolten of het water kookt van het vuur nemen.
  • De glutenvrije bloem in 1 x toevoegen samen met het maagzout.
  • Terug op het vuur.
  • Even goed roeren tot het deeg los komt van de pan.
  • Daarna de eieren één voor één toevoegen en telkens goed roeren.
  • Tot je een mooi glad deeg bekomt.
  • Tenslotte de wijnsteenpoeder toevoegen.
  • Leg bakpapier op de ovenschaal.
  • Doe het deeg in een spuitzak met een effen spuitmondje.
  • Spuit hoopjes van 2 à 3 cm diameter en hoogte 2 cm.
  • Bak in de oven op 180°C gedurende 15 à 20 min.
  • Laat de soesjes afkoelen.
  • Vul de soesjes met een banketbakkersroom ( zie recept p. ….) of  sojaroom ( volgens smaak).
  • Kleef de soesjes aan mekaar door chocolade of door suikerglazuur.
  • Chocolade smelten op 38°C, daarna verwerken.
  • Suiker glazuur: 200 g poedersuiker 1 el water.
  • Goed roeren, eventueel kleurstof toevoegen.
  • Plaats de soesjes in een krans op een schaal en werk zo naar boven tot je een toren hebt.
  • 200 g Poedersuiker of 200 g fondant chocolade 70% cacao

( eventueel suikervrije melk chocolade)

  • Eventueel gluten- en lactosevrije garnituur.

Je kan de soesjes versieren met eerbare bloempjes of gluten, lactose en suikervrije garnituur.

  • 2 dl water
  • 100 g lactosevrije boter of 100 g zonnebloemolie
  • 1 snuifje zout
  • 120 g glutenvrije bloem
  • 5 eieren
  • 1 mespuntje Maagzout
  • 1 g wijnsteenpoeder

TIP! Wil je zeker van de juiste kleurstof vraag info aan de leverancier of ga naar de apotheek en vraag voedingsmiddel kleurstof.

Development
Design
Marketing

Leave your thought