Bereidingstijd:
35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- ½ krop sla [1]
- ½ peer ( afhankelijk van de grote van de peer) [2]
- 2 kipfilets
- 4 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- Peper en zout, cayennepeper, paprikapoeder
- 5 stengels bieslook
- 1 sjalot
- 2 el sherryazijn [3]
- 8 grissini
Werkwijze:
- Reinig de sla.
- Kleur de walnoten in de oven en laat deze afkoelen.
- Hak de walnoten grof.
- Was de peer.
- Snij de peer in reepjes.
- Besprenkel de reepjes met citroen.
- Verwarm olijfolie in de pan.
- Bak en kruid de kipfilet.
- Snij de kipfilet in kleine stukjes. [4]
- Snij de sla fijn en vermeng deze met de peren.
Afwerking:
- Plaats de sla op een koud bord.
- Werk af met de walnoten en de reepjes kip.
- Serveer er grissini bij.
[1] Kan ook mesclun of andere salade zijn
[2] Kan ook vervangen worden door appel
[3] Of andere azijn, di je lekker vindt
[4] Deze kan zowel koud als warm geserveerd worden.