Salade met kip, peer en grissini’s

Bereidingstijd:
35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • ½ krop sla [1]
  • ½ peer ( afhankelijk van de grote van de peer) [2]
  • 2 kipfilets
  • 4 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • Peper en zout, cayennepeper, paprikapoeder
  • 5 stengels bieslook
  • 1 sjalot
  • 2 el sherryazijn [3]
  • 8 grissini

Werkwijze:

  1. Reinig de sla.
  2. Kleur de walnoten in de oven en laat deze afkoelen.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Was de peer.
  5. Snij de peer in reepjes.
  6. Besprenkel de reepjes met citroen.
  7. Verwarm olijfolie in de pan.
  8. Bak en kruid de kipfilet.
  9. Snij de kipfilet in kleine stukjes. [4]
  10. Snij de sla fijn en vermeng deze met de peren.

Afwerking:

  1. Plaats de sla op een koud bord.
  2. Werk af met de walnoten en de reepjes kip.
  3. Serveer er grissini bij.

[1] Kan ook mesclun of andere salade zijn
[2] Kan ook vervangen worden door appel
[3] Of andere azijn, di je lekker vindt
[4] Deze kan zowel koud als warm geserveerd worden.

Leave your thought