Romig Mascarpone-dessert met bosvruchten

Bereidingstijd: 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 gr mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eierdooiers
  • 200 gr bosvruchten of ander fruit
  • 1 eiwitten
  • Munt
  • Crème de cassis

Werkwijze:

  1. Kook de vruchten met 1 geut likeur. Bewaar enkele vruchten voor de afwerking van het gerecht.
  2. Laat dit afkoelen.
  3. Klop de eierdooiers los en meng dit met 3 eetlepels suiker, de vanillesuiker en de mascarpone.
  4. Klop het eiwit tot sneeuw en voeg er 1 eetlepel suiker aan toe.
  5. Klop verder op.
  6. Meng het eiwit zachtjes onder de mascarpone.

Afwerking:

  1. Leg het afgekoelde fruit op een bord.
  2. Leg daarbovenop het mascarpone-mengsel.
  3. Werk af met enkele vruchten.
  4. Garneer met munt.

 

 

Leave your thought