Bereidingstijd:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 150 gr mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eetlepels suiker
- 1 eierdooiers
- 200 gr bosvruchten of ander fruit
- 1 eiwitten
- Munt
- Crème de cassis
Werkwijze:
- Kook de vruchten met 1 geut likeur. Bewaar enkele vruchten voor de afwerking van het gerecht.
- Laat dit afkoelen.
- Klop de eierdooiers los en meng dit met 3 eetlepels suiker, de vanillesuiker en de mascarpone.
- Klop het eiwit tot sneeuw en voeg er 1 eetlepel suiker aan toe.
- Klop verder op.
- Meng het eiwit zachtjes onder de mascarpone.
Afwerking:
- Leg het afgekoelde fruit op een bord.
- Leg daarbovenop het mascarpone-mengsel.
- Werk af met enkele vruchten.
- Garneer met munt.