Polenta Pizza

deze pizza, is vrij van gluten, lactose en mag ook bij prikkelbare darm syndroom

Werkwijze:

  • Kook de polenta in zout water.
  • Laat drogen.
  • Doe de polenta tussen 2 bakpapieren.
  • Rol de polenta uit.
  • Bak 5 min. in de oven op 180°C.
  • Bekleed de bodem met tomatensaus.
  • En vervolgens alles wat toegelaten is.
  • Werk af met kaas.
  • Bak in de oven 10 à 15 min. op 200°C

Meer recepten vind je in het boek “Gluten- en lactosevrij genieten”.

Toping:

  • 200 g tomatensaus ( zie recept p.)
  • 75 g Parmezaan of peccorino
  • 50 g groene olijven
  • 30 g kappertjes
  • 20 g ansjovis
  • Ander toegestaan beleg ( vb. ham, tonijn, …)
  • 3 el pesto ( recept pag…)

Pizza :

9 dl water

250 g polenta

1 tl zout

1 el olijfolie

Leave your thought