Pietelaas

Deze speculaasmix zorgt dat we originele speculaas pietjes kunnen maken. zo leuk om te maken en leuk om te krijgen. tovert iedereen een glimlach op ieders gezicht.

300 g speculaasmix

1 ei  ( of 50 g water)

80 g ( lactosevrije)  of plantaardige boter

1 à 2 el water

kneed de speculaasmix samen met 80 g boter en 1 ei tot een mooie homogene massa, de massa mag niet te droog zijn, anders doe je er een beetje water bij. Maak rollen van het deeg, leg deze afgedekt in de koelkast.

Vorm de speculaas ( zie afwerking)

Bak af op 170°C gedurende 15 à 18 min.

De speculaas moet bovenop een korstje hebben en mag daaronder nog zacht aanvoelen.

Dit is een Hasseltse speculaas dus zacht vanbinnen.

Maak gewone speculaas vb. rolletjes van 2 cm dikte en 7 à 8 cm lang

 

Of maak zwarte pietjes

 

je maakt

1 bol voor het hoofd, druk de even plat

Dan maak je een worstje voor het hoofd

tenslotte een iets kleiner worstje voor de kraag.

Plaats de worstjes boven en onder de bol ( het hoofd)

Duw deze een beetje tegen mekaar en bak af .

Na het afkoelen afwerken met suikerglazuur of chocolade.

Leave your thought