Pavlova

Valentijn of gewoon voor een fijne gelegenheid, palvlova, licht en fruitig. Ook voor diabeten

  • Klop de eiwitten op met de handmixer. Voeg het maïszetmeel, enkele druppels citroensap en suiker toe. Klop tot een vaste massa.
  • Spuit de eiwitten op bakpapier en strijk uit. Het geheel mag tussen 2 en 5 cm hoog zijn. Laat gedurende 30 minuten drogen in de oven op 140°C. Laat de meringue niet kleuren. Voelt ze nog niet droog aan? Zet ze dan nog even terug in de oven.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Verwarm de diepvriesvruchten en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat een kwartiertje afkoelen.
  • Leg de eiwitmassa op een taartschotel of op een mooi bord.
  • Lepel er de diepvriesvruchten over en werk af met vers rood fruit en poedersuiker.
  • Serveer er eventueel vers geklopte lactosevrije room bij.

Weetje :

Pavlovataart is een taart gebaseerd op meringue, en genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova.[1]

Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 20.

De taart is een populair gerecht en een belangrijk onderdeel van de gastronomie van zowel Australië als Nieuw-Zeeland. Omdat ze eenvoudig te bereiden is, wordt ze veel opgediend bij feesten en op feestdagen.

  • 120 g eiwit of 3 eiwitten
  • 100 g griessuiker of 50 g zusto
  • 1 el maïszetmeel
  • citroen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 g bosvruchten (diepvries)
  • 150 g vers rood fruit
  • poedersuiker

Eventueel lactosevrije room of sojaroom, opgeklopt met met suiker.

Leave your thought