Valentijn of gewoon voor een fijne gelegenheid, palvlova, licht en fruitig. Ook voor diabeten
- Klop de eiwitten op met de handmixer. Voeg het maïszetmeel, enkele druppels citroensap en suiker toe. Klop tot een vaste massa.
- Spuit de eiwitten op bakpapier en strijk uit. Het geheel mag tussen 2 en 5 cm hoog zijn. Laat gedurende 30 minuten drogen in de oven op 140°C. Laat de meringue niet kleuren. Voelt ze nog niet droog aan? Zet ze dan nog even terug in de oven.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Verwarm de diepvriesvruchten en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat een kwartiertje afkoelen.
- Leg de eiwitmassa op een taartschotel of op een mooi bord.
- Lepel er de diepvriesvruchten over en werk af met vers rood fruit en poedersuiker.
- Serveer er eventueel vers geklopte lactosevrije room bij.
Weetje :
Pavlovataart is een taart gebaseerd op meringue, en genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova.[1]
Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 20.
De taart is een populair gerecht en een belangrijk onderdeel van de gastronomie van zowel Australië als Nieuw-Zeeland. Omdat ze eenvoudig te bereiden is, wordt ze veel opgediend bij feesten en op feestdagen.
- 120 g eiwit of 3 eiwitten
- 100 g griessuiker of 50 g zusto
- 1 el maïszetmeel
- citroen
- 2 blaadjes gelatine
- 100 g bosvruchten (diepvries)
- 150 g vers rood fruit
- poedersuiker
Eventueel lactosevrije room of sojaroom, opgeklopt met met suiker.