Pannenkoeken vrij van Gluten, lactose en arm aan suiker

Leuke namiddag om samen met je kind of kleinkind lekker pannenkoeken te bakken. Die dan ook nog gezond zijn.

  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje.
  • Strooi een snuifje zout op de rand
  • Doe de eieren in het kuiltje samen met 1 el olie en melk (of water).
  • Roer met een klopper van binnen naar buiten en neem steeds meer bloem mee.
  • Roer tot een mooie homogene massa.
  • Doe olie in de pan en laat verhitten.
  • Giet enkele lepels deeg in de pan, draai de pan rond, zodat het deeg zich goed verdeeld over de pan.
  • Laat bakken en draai om met een spatel en laat nog enkele minuten bakken.
  • Serveer met de zelfgemaakte chocopasta of iets anders naar keuze.

Met kokosbloesemsuiker , ahornsiroop of zelf gemaakte chocopasta

25 minuten

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 200 g glutenvrije bloem
  • 2 eieren
  • 1 snuifje zout
  • ½ dl zonnebloemolie
  • 4 dl lactosevrije melk of water of rijstmelk

Leave your thought