Mallow mannetjes heerlijk om samen met de kindjes te doen en ook een leuke traktatie

Inleidende tekst — I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Week de gelatineblaadjes in koud water.
• Bekleed een rechthoekige schaal met plasticfolie.
• Bestrooi de vorm met ½ maiszetmeel en ½ poedersuiker (of Zusto).
• Breng het water met de suiker aan de kook tot 121°C.
• Wanneer de suiker op 105°C is, start dan met het kloppen van de eiwitten met een keukenrobot tot ze wit zijn.
• Voeg een smaakje (smaakstof) toe naar keuze.
• Voeg eventueel een kleurtje toe.
• Wanneer de suikersiroop de temperatuur van 121°C heeft bereikt, knijp de gelatine uit (omdat er anders water in blijft zitten) en voeg de gelatine toe.
• Zet vervolgens het toerental van de keukenrobot lager.
• Giet nu de suikersiroop met de gelatine voorzichtig in een continu straaltje bij de eiwitten.
• Zet het toerental van de keukenrobot terug hoger.
• Laat het nu verder kloppen tot het mengsel koud is.
• Doe de eiwitmassa vervolgens in de rechthoekige schaal.
• Strijk de eiwit massa mooi glad (maak hiervoor eventueel een vlakke spatel nat).
• Bedek met een laag plasticfolie.
• Laat 2 à 4 uur opstijven in de koelkast.
Afwerken : met een metalen uitsteekring steek je marshmallow uit.
Dan teken je met gesmolten chocolade een gezicht of de knoopjes op de mallows. Dan ze even laten opstijven in de koelkast en samen stellen en klaar.
110 g eiwitten
• 150 g Zusto of 300 g suiker
• 1.5 dl water
• 45 g gelatine
• smaakstof (oranjebloesem, vanille, fruit, …)
• voedingsmiddelenkleurstof (optioneel)
• maiszetmeel
• poedersuiker of Zusto

Leave your thought