Loempia met groenten en kip

Heerlijk hapje vlug klaar.Met of zonder friteuse

Saus:
Pel de sjalot en snipper deze fijn. Stoof aan in een beetje olijfolie samen met het fijngesneden chilipepertje. Bestrooi met suiker en laat even karamelliseren. Blus met de rijstwijn en de tomatenketchup. Laat 20 min. pruttelen . Breek het maïszetmeel in een beetje water en bind er de saus mee. Laat 1 min. doorkoken.
Vulling
Snijd de kipfilet in kleine reepjes.
Verhit de olie en bak de kippenreepjes.
Voeg de fijngesneden witte kool, de ringetjes sjalot en de fijngesneden worteltjes toe.
Laat alles enkele minuten stoven en doe er tenslotte de sojascheuten bij. Kruid naar smaak en laat het geheel afkoelen.
Leg de loempiavellen even tussen een vochtige keukenhanddoek.
Schep er een beetje van de vulling op rol de loempiaatjes op.
Bak ze in de friteuse goudbruin op 180°C.
Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en serveer met de saus.

Loempia met kip 40 min.

Ingrediënten voor 4 personen
20 Vietnamese loempiavellen (op basis van rijst)
Vulling
100 g kipfilet
2 el olijfolie
1 tl sesamolie
1 sjalot, in ringetjes gesneden
1 wortel
50 g sojascheuten
50 g witte kool
3 el sojasaus
peper en zout
1 mespuntje paprikapoeder
1 teentje knoflook
Saus
1 sjalot
1 chilipepertje
100 ml tomatenketchup
3 el rijstwijn (mirin)
1 el maïszetmeel
2 el suiker
1 el zonnebloemolie

Leave your thought