Lentecommunie taart

Communie – of lentefeesten zijn uitgesteld, maar hierdoor kan je alvast je taart uittesten , deze zijn vrij van gluten, lactose, melk, soja, noten, … zo maak je de mooiste taart voor deze mooie dag.

Biscuit:

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Klop de eieren en de suiker in een keukenrobot tot een mooie witte massa.
  • Zeef de biscuitmix en spatel deze lepel per lepel onder het beslag.
  • Voeg een smaakje (vanillesuiker of essence) en spuitwater toe.
  • Bekleed een bakvorm (springvorm) van 20 à 25 cm met bakpapier.
  • Doe het deeg in de springvorm en bak de biscuit gedurende 30 min. in de oven.
  • Om te weten of je biscuit gaar is, open je voorzichtig de oven en prik je in het deeg.
    Blijft er nog deeg hangen sluit dan voorzichtig de oven en wacht 5 à 10 min. Prik eventueel opnieuw.
  • Wanneer de biscuit gaar is, laat deze dan afkoelen in de springvorm, na 10 min. verwijder je deze. Laat de biscuit verder afkoelen op een taartrooster.

Garnituur:

Je kan de garnituur bepalen afhankelijk van je allergie of intolerantie. Geen melk of lactose geen noten, neem fondant chocolade, doe er een beetje rijst of havermelk bij en giet dit over je taart. Gebruik geen room als onderlaag, maar wel confituur, deze even verwarmen en dan tussen en over je taart aanbrengen. Meestal die ik er dan een beetje water bij.

  • Meng de amandelschilfers met het eiwit en eventueel met de suiker of Zusto of kokosbloesemsuiker afhankelijk van uw keuze.
  • Strijk alles goed uit mekaar op een ovenschaal met bakmat.
  • Zet in de warme oven van 180 °C.
  • Laat het geheel in de oven tot het ogenblik dat alle amandelschilfers een mooie kleur krijgen.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de sojaroom op.
  • Voeg eventueel een beetje kleurstof toe.
  • Snijdt de biscuit dwars in twee en bestrijk met de sojaroom.
  • Leg hierop de tweede helft en bestrijk opnieuw.
  • Bedek nu de zijkanten met de amandelschilfers.
  • Doe de rest van de sojaroom in een spuitzak en spuit mooie roosjes op de bovenkant.
  • Werk af met taartversiering naar keuze.
  • Let er op dat niet iedere taartversiering gluten- lactose en/of suikervrij is!

TIP

Je kan ook plastic bloempjes of auto of mannetjes erop zetten die je niet kan opeten.

1 uur 30 minuten

Ingrediënten voor 8 personen

Biscuit:

  • 200 g gluten- en/of lactosevrije biscuitmix
  • 150 g suiker of 100 g kokosbloesemsuiker of  75 g Zusto
  • 5 eieren
  • 20 g vanillesuiker of  enkele druppels essence
  • 5 el spuitwater

Garnituur:

  • 120 g amandelschilfers
  • 1 eiwit
  • 100 g suiker of 50 g kokosbloesemsuiker of  30 g Zusto
  • 3 dl sojaroom
  • taartversiering (bloemetjes, sterretjes, …)

Leave your thought