Een lenteschoonmaak voor ons lichaam

De koude winter is plaats aan het maken voor de lente. Het wordt stilletjes aan warmen en de zon komt af en toe eens piepen. Tijd dus voor een lenteschoonmaak! Hoe zorgen we ervoor dat ons lichaam klaar is voor de lente? Door zoveel mogelijk toxische stoffen uit ons lichaam te halen. Maar hoe doe je dat?

Het is een hardnekkige mythe dat we ziek worden van de koude. Door de lage temperaturen en de korte dagen hebben we sneller de neiging op binnen te blijven. Maar dat is nu net het probleem. Het klopt dat de koude de weerstand doet afnemen. Maar studies doen vermoeden dat een regelmatige blootstelling aan koude de immuniteit net verhoogt, en dat u uw immuunsysteem als het ware dus kan trainen.

In de winter grijpen we sneller naar “comfort food” en ook de feestdagen dragen niet bij aan een gezond dieet. Daarom is het nu het perfecte moment voor een lenteschoonmaak van ons lichaam.

Hoe begin je hieraan? 

Drink ’s ochtends meteen na het ontwaken een glas lauw water. Voeg aan dit water een mespuntje maagzout, het sap van een halve citroen en een eetlepel olijfolie toe. Lauw water haalt de toxische of giftige stoffen uit ons lichaam. Ga pas na het drinken van dit water naar het toilet.

Dan is het tijd voor een lekkere sapje vol vitaminen. Je voelt het doorheen heel je lichaam en je krijgt er een geweldige boost van. Per persoon stop je 1 sinaasappel, 2 wortelen, 1 citroen, 1 stengel selder en 2,5 cm gember in een sapcentrifuge of slowjuicer. Drink dit sapje lekker op aan de ontbijttafel of geniet ervan op weg naar je werk. Drink het niet te snel op, anders gaat het sapje zwaar op de maag liggen.

‘S middags staat er lekkere bouillon op het menu. Drink 1 of 2 koppen kippen- of runderbouillon met lekker veel groenten en je bent helemaal klaar om de namiddag door te komen.

Vul tussentijdse dipjes op door het eten van noten (max. 40 g / dag), door het eten van blauwe bessen (max. 50 g / dag) of door het eten van een appel. Snij de appel ik stukjes en eet ze rustig op, je moet de appel niet in één keer opeten.

Let op: Het is heel belangrijk om de juiste hoeveelheden aan te houden, anders zit je aan teveel vetten en fructose. Dit kan een invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. 

Kies ’s avonds voor een gerecht uit de volgende lijst:

  • Ham met asperges
  • Wokgroenten met wild
  • Broccoli met zalm
  • Spaghetti van courgettes met koolvis
  • Pompoen met linzen, curry en kokosmelk
  • Frietjes van zoete aardappel met steak
  • Snijbietensalade met knolselder,  makreel en noten

Let op: Drink doorheen heel de dag ieder uur een glas water. 

Na het volgen van deze één week durende kuur, voel je je meteen een ander mens! Wie zich van binnen goed voelt, straalt dit ook uit.

Succes ermee!!!

 

Leave your thought