Bereidingstijd:
Benodigdheden voor 4 personen:
- 100 g diepvriesfruit
- Suiker of geleisuiker
- Citroen, eventueel munt
- 1el sojaroom
- 3 eidooiers
- ½ l sojamelk
- 125g suiker
- vanillestok of vanillesuiker
- 35 g maïszetmeel
- 1 dl sojaroom
- Eiwitten
Werkwijze:
- Zet het fruit op het vuur.
- Voeg er de suiker aan toe.
- Voeg eventueel andere smaakstoffen toe. (vb.: Fruitlikeur)
- Laat alles doorkoken en goed afkoelen.
- Kook de sojamelk met de vanille
- Klop de eierdooiers met de suiker en de maïszetmeel wit. Tot de suiker is opgelost.
- Giet de kokende sojamelk op het eimengsel.
- Zet alles terug op het vuur en breng al roerend aan de kook.
- Laat alles doorkoken en goed afkoelen.
- Vermeng dit met de sojaroom.
- Klop de eiwitten tot sneeuw.
- Voeg de suiker toe totdat het een stevige massa is.
Afwerking:
- Breng een laagje pasteibakkersroom aan in een glaasje of in een stenen vormpje.
- Doe het fruit erbij.
- Werk het af met de merengue (eiwit met de suiker).
- Kleur het eiwit met een brander.