Lactose-vrij Dessert Royal

Bereidingstijd:

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 100 g diepvriesfruit
  • Suiker of  geleisuiker
  • Citroen,  eventueel munt
  • 1el sojaroom
  • 3 eidooiers
  • ½ l sojamelk
  • 125g suiker
  • vanillestok of vanillesuiker
  • 35 g maïszetmeel
  • 1 dl sojaroom
  • Eiwitten

Werkwijze:

  1. Zet het fruit op het vuur.
  2. Voeg er de suiker aan toe.
  3. Voeg eventueel andere smaakstoffen toe. (vb.: Fruitlikeur)
  4. Laat alles doorkoken en goed afkoelen.

 

  1. Kook de sojamelk met de vanille
  2. Klop de eierdooiers met de suiker en de maïszetmeel wit. Tot de suiker is opgelost.
  3. Giet de kokende sojamelk op het eimengsel.
  4. Zet alles terug op het vuur en breng al roerend aan de kook.
  5. Laat alles doorkoken en goed afkoelen.
  6. Vermeng dit met de sojaroom.

 

  1. Klop de eiwitten tot sneeuw.
  2. Voeg de suiker toe totdat het een stevige massa is.

Afwerking: 

  1. Breng een laagje pasteibakkersroom aan in een glaasje of in een stenen vormpje.
  2. Doe het fruit erbij.
  3. Werk het  af met de merengue (eiwit met de suiker).
  4.  Kleur het eiwit met een brander.

 

 

Leave your thought