Gluten- en lactosevrije Fruitcake

Bereidingstijd: 1 uur

Ingredienten:

  • 225 g glutenvrije – en lactosevrije bloem of cakemix
  • 1 mespuntje zout
  • 175 g Lactose vrije boter  of plantaardige boter
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 250 g rozijnen
  • De zeste van 1 citroen
  • 100 g kersen of kruisbessen, appel, peren, ( wat je lekker vindt)
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • Bakvorm(18-20 cm)

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Vet de bakvorm in of leg er een laagje bakpapier in.
  3. Mix de boter en de suiker in een kom.
  4. Voeg 1 ei toe.
  5. Voeg een beetje bloem toe.
  6. Voeg 1 ei toe.
  7. Voeg een beetje bloem toe.
  8. Voeg 1 ei toe.
  9. Voeg het laatste beetje bloem toe.
  10. Voeg het zout en het bakpoeder  toe.
  11. Meng het beslag tot een glad geheel.
  12. Rasp de schil van de citroen.
  13. Snij de kersen in 2. ( of ander fruit klein)
  14. Laat de rozijnen weken in de water;
  15. Voeg alles aan het beslag toe en meng alles tot een homogene massa.
  16. Bak het beslag af op 165° C voor 45 minuten.

TIPS!

  • Suiker kan ook vervangen worden door 175g Zusto of 80 g vervangsuiker
  • Rozijnen kunnen ook vervangen worden door goijbessen.
  • Kersen kunnen ook door appels of ander stevig fruit)vervangen worden.
  • Eventueel kan je de cake afwerken met gluten- en lactosevrije chocolade.

 

Leave your thought