Bereidingstijd: 1 uur
Ingredienten:
- 225 g glutenvrije – en lactosevrije bloem of cakemix
- 1 mespuntje zout
- 175 g Lactose vrije boter of plantaardige boter
- 175 g suiker
- 3 eieren
- 250 g rozijnen
- De zeste van 1 citroen
- 100 g kersen of kruisbessen, appel, peren, ( wat je lekker vindt)
- 1/4 theelepel bakpoeder
- Bakvorm(18-20 cm)
Werkwijze:
- Verwarm de oven op 180°C.
- Vet de bakvorm in of leg er een laagje bakpapier in.
- Mix de boter en de suiker in een kom.
- Voeg 1 ei toe.
- Voeg een beetje bloem toe.
- Voeg 1 ei toe.
- Voeg een beetje bloem toe.
- Voeg 1 ei toe.
- Voeg het laatste beetje bloem toe.
- Voeg het zout en het bakpoeder toe.
- Meng het beslag tot een glad geheel.
- Rasp de schil van de citroen.
- Snij de kersen in 2. ( of ander fruit klein)
- Laat de rozijnen weken in de water;
- Voeg alles aan het beslag toe en meng alles tot een homogene massa.
- Bak het beslag af op 165° C voor 45 minuten.
TIPS!
- Suiker kan ook vervangen worden door 175g Zusto of 80 g vervangsuiker
- Rozijnen kunnen ook vervangen worden door goijbessen.
- Kersen kunnen ook door appels of ander stevig fruit)vervangen worden.
- Eventueel kan je de cake afwerken met gluten- en lactosevrije chocolade.