Knolseldersoep

Bereidingstijd:

Benodigdheden voor 4 personen: 

  • ½ knolselder
  • 1 ui
  • 1 wit van prei
  • 1l kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 st. sjalottenpijpjes of schallullen

Werkwijze: 

  1. Was en reinig de groenten.
  2. Snij de groenten fijn.
  3. Doe de olijfolie in een hoge kookpan en laat deze warm worden.
  4. Voeg de groenten toe.
  5. Stoof de groenten. roer regelmatig. laat deze niet kleuren.
  6. Bevochtig dit met kippenbouillon.
  7. Laat alles 30 minuten koken.
  8. Mix de soep.
  9. Zeef de soep eventueel.
  10. kruid bij met peper, zout en eventueel een bouillonblokje.

Afwerking: 

  1. Serveer de soep in een diep bord.
  2. Werk dit bord af met zeer schuin gesneden sjalottenpijpjes.

 

 

 

Leave your thought