Hoe belangrijk is water voor ons lichaam?

Water een niet te onderschatte onderdeel van ons leven.

Waarom moeten we water drinken?
  • Warmte regelaar van het lichaam
  • Transport van de voedingsmiddelen, voedingsstoffen, afvalstoffen, antistoffen, bloed, …
  • Concentratie
Wist je bij 10 % te weinig vocht in ons lichaam dat we onze concentratie al verliezen bij 20 % tekort komen we al in een gevaren zone en kunnen we ons bewust zijn verliezen.
Hoeveel water hebben we moeten we drinken. meestal spreekt men van 1.5 à 2 l per dag, maar dat is voor de gemiddelde persoon. Maar die bestaat niet, he.
Wanneer we luisteren naar ons lichaam voelen we het zelf goed aan. Bij dorst gevoel is het vaak al te laat. En concentratie verlies, hebben we soms zelf niet in de gaten.
Dan te weten dat er scholen universiteiten zijn die verbieden om water te drinken tijdens de les. Hoe kunnen de studenten dan in godsnaam opletten.
Ook tijdens de examen periode is het belangrijk om goed te hydrateren.
Wil niet zeggen als we meer of teveel water drinken dat we dan betere resultaten behalen? Er zal nog altijd moeten gestudeerd worden.
Ook om rimpels te voorkomen, is het goed te drinken. denk maar aan de appel in de fruitmand die blijft liggen, eerst is deze mooi en straks maar na een tijdje begint deze te rimpelen, met onze huid is het net hetzelfde. Weet ook dat alcohol en roken de huid uitdroogt.
Ook bij een kater is het goed de volgende dag goed te hydrateren en niet met koffie, want ook cafeïne droogt het lichaam uit.
Vind je water niet fijn om te drinken, voeg een schijfje citroen of limoen toe of ander fruit, dit stimuleert meer. In de zomer kan je er ijsblokjes aan toevoegen en een takje munt . In de winter kan je ook werken met munt of andere kruiden vb. rozemarijn,, tijm,…maar dan verwarmen. Rozemarijn en tijm zijn ook ontstekingswerend, dus 2 vliegen in 1 klap.

Leave your thought