Heksenkoekjes vrij van gluten, lactose en arm aan suiker

Samen heksenkoekjes bakken, lekker en leuk om te maken.

Glutenvrije heksen koekjes

  • Deeg:
    • 300 g heksenmix
    • 50 g lactosevrije boter
    • 1 ei

    Afwerking:

    • 100 g fondantchocolade (min. 70% cacao)
    • eventueel glazuur indien toegelaten
  • Doe al de ingrediënten in een kom.
  • Kneed tot een homogene massa.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en bewaar in de koelkast.
  • Laat het deeg bij voorkeur een nacht of 2 uur in de diepvries.
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Bestrooi een bakmat of bakpapier met rijstmeel.
  • Leg hierop het deeg en rol uit tot 3 mm dikte.
  • Snijd volgens het sjabloon van een heksje uit. ( zie bijlage )
  • Verwijder de rest van het deeg.
  • Bak de heksjes 7 à 10 min. in de oven.
  • Laat ze afkoelen.
  • Werk af zoals het voorbeeld op de foto of volgens eigen fantasie.
  • Je kan de heksjes eventueel mooi verpakken en als traktatie geven op school.

Leave your thought