Hamburgers vrij van gluten en lactose

Soms kunnen hamburger ook gezond zijn, zeker als ze glutenvrij en lacrosevrij zijn en je verse ingrediënten gebruikt

Broodjes

  • Verwarm de oven verwarmen tot 180 ° C .
  • Doeg de broblanc in een deegkom  van de keukenrobot doen.
  • Voeg water en eiwitten toe.
  • Eerst 4 min. op lage snelheid kneden.
  • Daarna 6 min. op hoge snelheid.
  • Voeg tenslotte de olie toe en goed kneden.
  • Voeg extra meel toe indien het deeg te plakkerig is.
  • Vorm het deeg  in balletjes van  50 à 80 g.
  • Laat 30 min. op een bakplaat rijzen.
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Eventueel bestrooien met sesamzaadjes.
  • Bak af in de oven  gedurende 20 min.
  • Giet na 5 min. een kopje water in de oven zodat er vochtigheid optreed.
  • Bestrijk de broodjes opnieuw met losgeklopt ei ( dan glanzen ze mooi)
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster en steek ze in een plastic zakje en bewaar koel.

 

 

Hamburgers

  • Snipper de ui fijn en stoof deze in een beetje olie.
  • Was en hak de peterselieblaadjes.
  • Doe het gehakt in een kom.
  • Vermeng het gehakt met de overige ingrediënten.
  • Alles goed kneden.
  • Vorm met de hand een mooie hamburger.
  • Verhit zonnebloemolie in een pan.
  • Bak de hamburger zodat deze niet rauw maar sappig blijft.

Broodje even de oven leggen.

Beleg met ketchup, hamburger, sla, tomaten, augurken,  alles wat je lekker vind en toegelaten is.

Doe de frietjes in een afzonderlijk schaaltje er serveer

Broodje: ( je kan uiteraard ook lekkere gluten-, lactose- en suikervrije broodjes kopen)

5 broodjes

  • 250g broblanc of andere broodmix
  • 1 à 3 eiwitten en 1 ei om te bestrijken
  • 2 dl spuitwater
  • 120 g lactosevrije boter of 80 g kokosvet

Hamburger:

  • 200 g zuiver rundergehakt zonder toevoegingen
  • 200 g zuiver varkensgehakt zonder toevoegingen
  • 1 ui, 20 g gehakte peterselie, 50 g glutenvrije paneermeel.
  • 1 ei, Peper, zout, Cayenne peper, lookpoeder ( kruiden die je lekker vind, niet overdrijven)
  • Zonnebloem olie om in te bakken.

Garnituur: tomaten, sla, oude kaas, augurken, uitjes, ketchup ( zie recept pag…. ) …

Leave your thought