Deze wrap is een inspiratie voor een vernieuwende gezonde lunchbox. Kan de avond voordien bereid worden en op deze manier groentjes verwerken voor de lunchpauze.
Vulling
1 paprika (geel/rood)
100 g worteltjes
3 lente-uitjes
2 el verse koriander of munt
tomaat
50 g rucola
8 stukjes kip ( of ham, of wat je ook lekker vind)
Dressing
2 el magere yoghurt of sojayoghurt
peper en zout
½ teentje knoflook
koriander of munt (naar smaak)
4 glutenvrije wraps ( zelf maken zie boek “ gluten- & lactosevrij genieten p.156)
Snijd de groenten (paprika, wortel, lente-uitjes, tomaat) in kleine reepjes of rasp ze. Vermeng ze met de rucola. Pers de limoen en roer het sap door de groenten .
- Dressing
Vermeng de ingrediënten voor de dressing en voeg er naar smaak koriander of munt aan toe.
- Map de wrap een beetje vochtig en verwarm kort in de pan of microgolfoven.
- Bestrijk de wrap met de dressing. Verdeel er de groenten over en leg hierop de kip of ham of wat je ook lekker vind en rol de wrap stevig dicht . Wikkel eventueel in plasticfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Snijd de wrap in schuine stukken en serveer.