Granola

Heerlijk zelf gemaakte granola, je kan het recept aanpassen volgens jou behoefte, denk eraan de suiker die wij gebruiken, heeft een lage GI, waardoor je bloedsuikerschommelingen krijgt.

De oven voorverwarmen op 180° C.

Een bakplaat bekleden met bakpapier.

De ingrediënten goed mengen.

Op de bakplaat verdelen.

Laten garen tot alles goudbruin is,  af en toe roeren met een vork.

Laten afkoelen en bewaren in een gesloten pot.

  • Het is belangrijk goed te laten afkoelen, anders ga je vocht in je granola krijgen en gaat deze niet knapperig maar taai worden en hij is gevoelig voor schimmelvorming.

 

  • Je kan er als extra ook chocolade toevoegen, zwarte chocolade van min. 70%, is toegestaan 40 g per dag.

 

  • Het is belangrijk dat de haver gaard in de oven, vele mensen vinden dit te zwaar. Maar door het garen, maak je de verteerbaarheid makkelijker.

 

  • Haver geeft extra kracht en zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft.

 

  • Wij gebruiken kokosbloesemsuiker, deze heeft een Lage Glycemische index nl. 33 ook daardoor heb je geen pieken en dalen in de bloedsuiker spiegel en is dit geschikt voor diabeten.

500 g Havervlokken

50 g zonnebloempitten

30 g sesamzaad

50 g kokosbloesemsuiker

50 g agave siroop

50 g noten

1/4 dl water

Leave your thought