Bereidingstijd:
45 minuten
Ingrediënten voor 10 personen:
- 85 g quinoa
- 100 g haver
- 30 g rozijnen of goijbessen
- 50 g zonnebloempasta
- 120 g zaden en noten naar keuze (vb. pompoenpitten, walnoten, hazelnoten, zonnebloempitten, gebroken hennepzaad of gebroken lijnzaad, …)
- 125 ml water
- 2 el honing
- 25 g tapiocameel
- Kaneel of vanille
- 100 g fondantchocolade (70% cacao) (optioneel)
Werkwijze:
- Verwarm de oven op 175°C.
- Kook de quinoa gedurende 15 min.
- Laat de quinoa afkoelen.
- Bekleed een lage bakvorm met bakpapier.
- Vermeng al de andere ingrediënten samen de quinoa.
- Druk de bekomen massa goed vast in de cakevorm.
- Laat nu drogen in de oven gedurende 20 min.
Afwerking:
- Snijd in de gewenste vorm en laat afkoelen.
- Indien gewenst kan je de bodem even door gesmolten chocolade halen.
- Leg op een plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.