Granenrepen

Bereidingstijd:
45 minuten

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 85 g quinoa
  • 100 g haver
  • 30 g rozijnen of goijbessen
  • 50 g zonnebloempasta
  • 120 g zaden en noten naar keuze (vb. pompoenpitten, walnoten, hazelnoten, zonnebloempitten, gebroken hennepzaad of gebroken lijnzaad, …)
  • 125 ml water
  • 2 el honing
  • 25 g tapiocameel
  • Kaneel of vanille
  • 100 g fondantchocolade (70% cacao) (optioneel)

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven op 175°C.
  2. Kook de quinoa gedurende 15 min.
  3. Laat de quinoa afkoelen.
  4. Bekleed een lage bakvorm met bakpapier.
  5. Vermeng al de andere ingrediënten samen de quinoa.
  6. Druk de bekomen massa goed vast in de cakevorm.
  7. Laat nu drogen in de oven gedurende 20 min.

Afwerking: 

  1. Snijd in de gewenste vorm en laat afkoelen.
  2. Indien gewenst kan je de bodem even door gesmolten chocolade halen.
  3. Leg op een plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.

Leave your thought