Ingrediënten
- 100 gram goede glutenvrije bittere chocolade
- 150 gram boter
- 200 gram suiker
- 2 eieren, los geklopt
- 1 theelepel puur vanille-extract
- 1 theelepel glutenvrij bakpoeder
- 20 g cacaopoeder
- 150 g glutenvrije bloem
- Een vierkant bakblik van 20×20 cm, bekleed met bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de chocolade au bain -marie.
Klop de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel en klop er daarna de eieren, het vanille-extract en de gesmolten chocolade door. Roer er als laatste de cacaopoeder, het glutenvrije bakpoeder en het zout door. Schep het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en schuif de vorm 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en snijd voor het serveren in hartjes of vierkantje, naar keuze. Werk af met een baileys room eventueel een fruitcoulis en vers fruit.