Gluten- en lactosevrij amandelijs

Heerlijk fris glutenvrij ijsje zelf maken zelf maken zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen. volop genieten

voor 1l ijs of 10 bolletjes    tijd 7 uur

  • 250 g amandelschilfers
  • 1 eiwit
  • 50 g suiker of 25 g vervangsuiker
  • 1 l amandelroom
  • 100 g suiker of 50 g vervangsuiker
  • Zet de oven op 170 °C.
  • Meng de amandelschilfers, met het eiwit en de suiker.
  • Leg dit mengsel op een bakpapier.
  • Strijk met een vork uit mekaar en zet deze in de oven.
  • Roer regelmatig met de vork tot de amandelschilfers mooi gekleurd zijn.
  • Laat de amandelschilfers afkoelen.
  • Klop de amandelroom met de suiker stijf.
  • Hak de noten en voeg ze toe aan de room.
  • Meng alles onder mekaar en laat het in de diepvries opstijven voor minstens 6 uur.
  • Ga na 2 uur roeren met een vork en daarna ieder ½ uur.
  • Wanneer het ijs voldoende stijf is, doe het ijs in een plastiek doos met deksel.
  • Het ijs kan slechts 2 à 3 dagen bewaard worden.

kan afgewerkt worden met noten, maar ook met fruit of hagelslag of ander lekkers

Leave your thought