Gluten en lactose vrije Plaatkoek

Bereidingstijd: 

Benodigdheden voor 12 stukken:

Deeg: 

  • 250 g cakemix of glutenvrije bloem
  • 1 (afgestreken) tl bakpoeder of alcali ( dan slechts 1 mespuntje)
  • 100 g fijne suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • ½ (afgestreken) tl kaneel
  • 1 ei
  • 125 g boter (of lactose vrije margarine), in stukjes

Kruimels:

  • 125 g cakemix of glutenvrije bloem
  • 50 g boter

Vulling:

  • 350 g vruchten  ( vb. appels, perziken, rabarber, …)

Werkwijze :

  1. Verwarm de over voor op 180°C.
  2. Bekleed de bakplaat (± 30 x 20 cm) met een kleine opstaande rand met een bakpapier.

 

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom.
  2. Maak een kruimeldeeg van alle ingrediënten. Dit kan in een mixer, keukenmachine of met de hand.
  3. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de bakplaat/ovenschaal en druk het stevig aan.

 

  1. Snij de vruchten en verdeel deze over de bodem van de bakplaat.
  2. Maak de kruimel: doe alle ingrediënten in een kom en blijf mengen tot alles begint te klonteren.
  3. Strooi deze massa over het fruit.
  4. Bak de plaatkoek 50 minuten in de over.
  5. Laat deze afkoelen op het rooster voor hem aan te snijden.

 

Leave your thought