Bereidingstijd:
Benodigdheden voor 12 stukken:
Deeg:
- 250 g cakemix of glutenvrije bloem
- 1 (afgestreken) tl bakpoeder of alcali ( dan slechts 1 mespuntje)
- 100 g fijne suiker
- 1 tl vanillesuiker
- ½ (afgestreken) tl kaneel
- 1 ei
- 125 g boter (of lactose vrije margarine), in stukjes
Kruimels:
- 125 g cakemix of glutenvrije bloem
- 50 g boter
Vulling:
- 350 g vruchten ( vb. appels, perziken, rabarber, …)
Werkwijze :
- Verwarm de over voor op 180°C.
- Bekleed de bakplaat (± 30 x 20 cm) met een kleine opstaande rand met een bakpapier.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom.
- Maak een kruimeldeeg van alle ingrediënten. Dit kan in een mixer, keukenmachine of met de hand.
- Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de bakplaat/ovenschaal en druk het stevig aan.
- Snij de vruchten en verdeel deze over de bodem van de bakplaat.
- Maak de kruimel: doe alle ingrediënten in een kom en blijf mengen tot alles begint te klonteren.
- Strooi deze massa over het fruit.
- Bak de plaatkoek 50 minuten in de over.
- Laat deze afkoelen op het rooster voor hem aan te snijden.