Bereidingstijd: 45 min.
Benodigdheden:
Voordeeg:
- 150 g glutenvrije en lactosevrije zelfrijzende bloem
- 75 g lauw water
- 25 g gist
- 50 g griessuiker
- 1 snuifje zout
- 1 ei
- 10 g margarine
- 100 g glutenvrije en lactosevrije zelfrijzende bloem
- 100g margarine
- 120g parelsuiker
Bekijk de nodige producten in onze webwinkel.
Werkwijze:
- Los de gist op in lauw water.
- Doe alle ingrediënten van het voordeeg samen in een kom.
- Kneed alles goed.
- Bestrooi het deeg met 100 g bloem.
- Laat alles 20 minuten rusten op een warme plaats.
- Kneed de bloem onder het deeg.
- Voeg de klontjes boter toe.
- Voeg de parelsuiker toe.
- Maak bolletjes van 50 g voor kleine wafels. Maak bolletjes van 100 g voor grote wafels.
- Dek het deeg af en laat het 15 minuten rusten.
- Verwarm het wafelijzer op stand 6 – 7.
- Bak de wafels ongeveer 3 minuten.
LET OP!
De suiker kan in sommige wafelijzers vlugger karamelliseren.