Gluten- en lactose vrije Luikse wafels

Bereidingstijd:  45 min.

Benodigdheden:

Voordeeg: 

  • 150 g glutenvrije en lactosevrije zelfrijzende bloem
  • 75 g lauw water
  • 25 g gist
  • 50 g griessuiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 ei
  • 10 g margarine
  • 100 g glutenvrije en lactosevrije zelfrijzende bloem
  • 100g margarine
  • 120g parelsuiker

Bekijk de nodige producten in onze webwinkel.

Werkwijze: 

  1. Los de gist op in lauw water.
  2. Doe alle ingrediënten van het voordeeg samen in een kom.
  3. Kneed alles goed.
  4. Bestrooi het deeg met 100 g bloem.
  5. Laat alles 20 minuten rusten op een warme plaats.
  6. Kneed de bloem onder het deeg.
  7. Voeg de klontjes boter toe.
  8. Voeg de parelsuiker toe.
  9. Maak bolletjes van 50 g voor kleine wafels. Maak bolletjes van 100 g voor grote wafels.
  10. Dek het deeg af en laat het 15 minuten rusten.
  11.  Verwarm het wafelijzer op stand 6 – 7.
  12. Bak de wafels ongeveer 3 minuten.

LET OP! 

De suiker kan in sommige wafelijzers vlugger karamelliseren.

Leave your thought