Bereidingstijd:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 g st. Jacobsvruchten
- 20 g sesamzaad
- 20 g tapiocabloem
- Zout en peper
- 100 g lactose vrije boter
- Look
- Olijfolie, zonnebloemolie of sesamolie
- 8 Groene asperges
- 100 g champignons
- ¼ dl witte wijn
- 1 sjalot
Werkwijze:
- Reinig en marineer de St. Jacobsvruchten
- Meng de tapiocabloem met het sesamzaad, 3 eetlepels water en een snuifje zout.
- Strijk dit uit op het bakpapier en laat dit op 180° C kleuren in de oven.
- Laat alles afkoelen en breek het in stukken.
- Reinig en hak de champignons fijn.
- Snipper het sjalotje fijn.
- Stoof de champignons samen met het sjalotje en de witte wijn.
- Kruid alles af.
- Snij de onderkant van de asperges.
- Blancheer deze gedurende 10 minuten.
- Stoof deze in de boter.
- Bestrijk de St. Jacobsvruchten met olie en maat ze zachtjes garen op de grill. (Het is belangrijk dat ze zacht blijven.)
Afwerking:
- Leg de champignons op een bord.
- Leg daarop de St. Jacobsvruchten.
- Werk het geheel af met het sesamkoekje