Geroosterde St-Jacobsvruchten op duxelle en sesamkoekje

Bereidingstijd: 

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 200 g st. Jacobsvruchten
  • 20 g sesamzaad
  • 20 g tapiocabloem
  • Zout en peper
  • 100 g lactose vrije boter
  • Look
  • Olijfolie, zonnebloemolie of sesamolie
  • 8 Groene asperges
  • 100 g champignons
  • ¼ dl witte wijn
  • 1 sjalot

Werkwijze:

  1. Reinig en marineer de St. Jacobsvruchten
  2. Meng de tapiocabloem met het sesamzaad, 3 eetlepels water en een snuifje zout.
  3. Strijk dit uit op het bakpapier en laat dit op 180° C kleuren in de oven.
  4. Laat alles afkoelen en breek het in stukken.
  5. Reinig en hak de champignons fijn.
  6. Snipper het sjalotje fijn.
  7. Stoof de champignons samen met het sjalotje en de witte wijn.
  8. Kruid alles af.
  9. Snij de onderkant van de asperges.
  10. Blancheer deze gedurende 10 minuten.
  11. Stoof deze in de boter.
  12. Bestrijk de St. Jacobsvruchten met olie en maat ze zachtjes garen op de grill. (Het is belangrijk dat ze zacht blijven.)

Afwerking: 

  1. Leg de champignons op een bord.
  2. Leg daarop de St. Jacobsvruchten.
  3. Werk het geheel af met het sesamkoekje

 

 

 

 

Leave your thought