Deze pannenkoeken zijn vrij van gluten, lactose, arm aan suiker, bevatten geen melk of soja en het ei kan vervangen worden door water ( dus 50 ml), een waar genot om eens een andere pannenkoek te eten. de overblijvende pannenkoeken, mocht dit het geval zijn, kan je bewaren in de diepvriezer, verpak ze per 1 in plastiekfolie.
SAUS: snij de ananas in kleine blokjes.
laat de boter smelten, bak hierin de ananas.
bestrooi met de suiker.
Laat lichtjes karamelliseren.
Blus de pan met het sinaasappelsap, citroensap en eventueel de sinaasappel likeur.
laat inkoken tot een sausjes.
Pannenkoeken:
de glutenvrije cakemix in een kom doen.
maak een kuiltje in het midden.
doe hierin de olie, het snuifje zout, het ei en een deel van de vloeistof.
Roer van binnen naar buiten en neem steeds meer cakemix mee in je mengsel.
Doe vervolgens weer vloeistof bij, tot je een mooie homogene massa bekomt.
Doe vetstof in de pan.
Giet deeg in de pan, en laat de pannenkoek, mooi goud bruin bakken.
Keer om en bak de 2 de zijde .
Serveer op een warm bord ( je kan dit in de micro golf steken, je pannenkoek blijft langer warm).
Doe de saus met de ananas erover of ertussen. wil het nog een beetje feestelijker, dan kan je nog bestrooien met poeder suiker.
- Lijst
- Lijst
- Lijst
eventueel poedersuiker en een groen blaadje munt of citroenmelisse
: 6 pannenkoeken
200 g glutenvrije cakemix
1 ei of 50 ml extra vloeistof
3 dl havermelk of water
1 el zonnebloemolie
1 snuifje zout
saus :
10 g ( lactosevrije) boter
50 g suiker of 30 g zusto
1 dl sinaasappelsap
sap van 1 citroen
facultatief 1/4 dl Sinaasappellikeur zoals grand manier, of cointreau
1/4 ananas
- Lijst
- Lijst
- Lijst