Fruittaart vrij van gluten en lactose en arm aan suiker

Deze fruittaart kan echt iedereen bekoren, ze is namelijk gluten en lactosevrij, vrij van koemelk, arm aan suiker dus ook voor diabeten . En als je wil ook sojavrij.

Samen heerlijk genieten zonder zorgen.

voor 1 taart (Ø 20 cm)  tijd : ± 50 min.

  • ½ l banketbakkerscrème (zie pagina … )
  • 300 g Broblanc (of andere glutenvrije bloem)
  • 7 g gedroogde gist
  • 30 g Zusto of 60 g suiker
  • 3 g zout
  • 5 dl rijstmelk
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 100 g lactosevrije boter of kokosvet of zonnebloemolie
  • 3 el spuitwater
  • 50 g rijstmeel om uit te rollen
  • 1 losgeklopt ei om in te smeren.
  • vers fruit (aardbeien, druifjes, kiwi, sinaasappel, kersen, … )
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak banketbakkerscrème (zoals op pagina … ).
  • Doe Broblanc (bloem) in de mengkom van een keukenrobot.
  • Maak een kuiltje en voeg vervolgens toe: gist, Zusto (of suiker), zout, rijstmelk, ei en eiwit.
  • Kneed eerst 1 min. op lage snelheid en daarna 3 min. op hoge snelheid.
  • Voeg als laatste de boter (of olie) en het spuitwater toe en kneed dit goed.
  • Maak nu een mooie bal van het deeg .
  • Laat rusten op een bakplaat voor 10 min.
  • Strooi rijstmeel of het aanrecht.
  • Rol het deeg uit.
  • Bekleed de taartvorm met bakpapier.
  • Leg hierop het deeg.
  • Prik het deeg met een vork.
  • Bak de taartbodem af gedurende 10 min.
  • Bekleed de taartbodem met de banketbakkerscrème.
  • Bestrijk de rand van de taart met losgeklopt ei (voor een glanzende rand).
  • Bak de taart 10 min. af.
  • Laat de taart afkoelen op een rooster.
  • Was en snijd het fruit.
  • Leg het fruit op de banketbakkerscrème en serveer.

Je kan eventueel het fruit afdekken met abricozen gelei in een dun laagje zo droogt de taart minder vlug uit.

 

Ook kan je fruit aanpassen voor diabeten of een ander ziektebeeld.

Leave your thought