Donuts

Donuts vrij van gluten en lactose

Samen donuts maken en afwerken een beleving voor ieder kind.

  • Doe al de ingrediënten van het deeg in de keukenrobot.
  • Kneed alles samen tot een mooie homogene massa.
  • Bestuif de werktafel met aardappelzetmeel.
  • Leg hierop het deeg en rol uit tot 1 cm dikte.
  • Steek rondjes uit het deeg met een glas en maak in het midden een gat met een diameter van 1 cm (gebruik hiervoor eventueel een appelboor).
  • Laat het deeg 15 à 20 min. rijzen.
  • Verwarm olie in een friteuse of een steelpan. Verwarm tot 180°C.
  • Leg voorzichtig de donuts in de warme olie.
  • Laat een volwassen persoon je helpen.
  • Laat 2 min. bakken en draai met een lepel de donuts om.
  • Laat opnieuw 2 min. bakken.
  • Haal de donuts uit de olie.
  • Laat de donuts uitlekken op een stuk keukenrol.

• Werk de donuts af met chocolade of poedersuiker en eventueel gekleurde hagelslag.

Of suikerglazuur: 3 el poedersuiker 1 el water, eventueel kleuren met voedingsmiddelen kleurstof

  • 300 g donutmix
  • 125 ml water
  • 1 ei
  • 1 el zonnebloemolie
  • zonnebloemolie om te bakken

Leave your thought