Samen donuts maken en afwerken een beleving voor ieder kind.
- Doe al de ingrediënten van het deeg in de keukenrobot.
- Kneed alles samen tot een mooie homogene massa.
- Bestuif de werktafel met aardappelzetmeel.
- Leg hierop het deeg en rol uit tot 1 cm dikte.
- Steek rondjes uit het deeg met een glas en maak in het midden een gat met een diameter van 1 cm (gebruik hiervoor eventueel een appelboor).
- Laat het deeg 15 à 20 min. rijzen.
- Verwarm olie in een friteuse of een steelpan. Verwarm tot 180°C.
- Leg voorzichtig de donuts in de warme olie.
- Laat een volwassen persoon je helpen.
- Laat 2 min. bakken en draai met een lepel de donuts om.
- Laat opnieuw 2 min. bakken.
- Haal de donuts uit de olie.
- Laat de donuts uitlekken op een stuk keukenrol.
• Werk de donuts af met chocolade of poedersuiker en eventueel gekleurde hagelslag.
Of suikerglazuur: 3 el poedersuiker 1 el water, eventueel kleuren met voedingsmiddelen kleurstof
- 300 g donutmix
- 125 ml water
- 1 ei
- 1 el zonnebloemolie
- zonnebloemolie om te bakken