Eitjes teveel met Pasen, of gewoon even zin in een heerlijke chocolade mousse.
- Snijd de chocolade in kleine stukjes.
- Verwarm de chocolade, eerst 1 minuut, roer dan even, daarna 30 seconden (in 800 W microgolfoven) en roer nogmaals.
- Klop de room voor ¾ stijf.
- Klop de eiwitten stijf.
- Meng een beetje van de room door de chocolade.
- Spatel dit mengsel door de room.
- Spatel er tenslotte het opgeklopt eiwit door.
- Dek af met plasticfolie.
- Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Afwerking:
- Verwarm de chocolade, eerst 30 seconden, roer dan even, daarna nog eens
30 seconden (in 800W microgolfoven) en roer nogmaals. - Doe de chocolade in een plastic zakje.
- Knip er een klein hoekje af (1 mm).
- Spuit chocoladefiguurtjes op een vel bakpapier. Maak ze dik genoeg zodat ze gemakkelijk van het papier kunnen gehaald worden.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Lepel de mousse in een spuitzak voor het serveren en vul er een mooi glas of schaaltje mee. Werk af met een chocoladefiguurtje.
|
4 personen
Chocolademousse:
- 100 g fondant chocolade 70%
- 3 eiwitten
- 5 dl sojaroom (min. 11% vetgehalte)
Afwerking:
- 30 g fondantchocolade 70%