Chocolade mousse

Eitjes teveel met Pasen, of gewoon even zin in een heerlijke chocolade mousse.

  • Snijd de chocolade in kleine stukjes.
  • Verwarm de chocolade, eerst 1 minuut, roer dan even, daarna 30 seconden (in 800 W microgolfoven) en roer nogmaals.
  • Klop de room voor ¾ stijf.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Meng een beetje van de room door de chocolade.
  • Spatel dit mengsel door de room.
  • Spatel er tenslotte het opgeklopt eiwit door.
  • Dek af met plasticfolie.
  • Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

 

Afwerking:

  • Verwarm de chocolade, eerst 30 seconden, roer dan even, daarna nog eens
    30 seconden (in 800W microgolfoven) en roer nogmaals.
  • Doe de chocolade in een plastic zakje.
  • Knip er een klein hoekje af (1 mm).
  • Spuit chocoladefiguurtjes op een vel bakpapier. Maak ze dik genoeg zodat ze gemakkelijk van het papier kunnen gehaald worden.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Lepel de mousse in een spuitzak voor het serveren en vul er een mooi glas of schaaltje mee. Werk af met een chocoladefiguurtje.

 4 personen

Chocolademousse:

  • 100 g fondant chocolade  70%
  • 3 eiwitten
  • 5 dl sojaroom (min. 11% vetgehalte)

Afwerking:

  • 30 g fondantchocolade 70%

Leave your thought