Banketbakkersroom

Snel , lekker en makkelijk een pudding maken, vrij van gluten, zuivel en arm aan suiker

Breng de melk met de vanille of kaneel aan de kook.
• Scheid de eiwitten van de eigelen.
• Roer de eigelen met de suiker, een beetje melk en de maiszetmeel tot de suiker is opgelost.
• Giet de kokende melk gedeeltelijk op het eimengsel.
• Roer alles goed door elkaar en giet het eimengsel in de melk.
• Breng alles aan de kook.
• Roer goed met de klopper om klontervorming te voorkomen.
• Laat 2 min. doorkoken.
• Spoel een schaal met koud water.
• Zorg dat er geen water meer in de schaal zit. Maar wel zodat de wand nog nat is
• Giet de banketbakkersroom in de schaal.
• Dek af met plasticfolie en laat afkoelen.
• Indien je graag een meer romige banketbakkersroom hebt, klop dan 2 dl sojaroom stijf en vermeng deze met de banketbakkersroom.

TIP
Deze room is lekker om taart te vullen, soesjes, eclairs, tiramisu, … of om zo te eten.

25 minuten

Ingrediënten voor ± 1.3 l

  • 1 l amandel of havermelk
  • 20 g vanillesuiker of vanillestok of kaneel
  • 6 eigelen
  • 150 g kokosbloesemsuiker of 100 g Zusto
  • 75 g maiszetmeel
  • 2 dl sojaroom (optioneel)

Leave your thought