Zelf heerlijk aardbeienijs maken zonder ijsmachine, vrij van gluten, lactose en arm aan suiker; Niet alleen lekker maar ook leuk om te doen.
10 minuten + vriestijd 3 à 4 uur
Ingrediënten voor ± 1,3 l
- 600 g aardbeien, gemixt en gezeefd (=coulis)
- sap van 1 citroen
- 1 dl water
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 g Zusto of kokosbloesemsuiker
- 2 dl lactosevrije room of sojaroom
- takje verse munt
- Meng de aardbeiencoulis en het citroensap samen met het water, vanillesuiker en de Zusto of kokosbloesemsuiker. (Verwarmen is niet nodig omdat de Zusto meteen oplost. Indien je kokosbloessuiker gebruikt, verwarm dit met een beetje coulis.)
- Voeg de lactosevrije room toe en meng goed.
- Doe alles in een schaal en zet in de diepvriezer (bij voorkeur een metalen schaal die ervoor zorgt dat de massa vlugger koelt).
- Laat de massa 2 uur in de diepvriezer staan. Roer de bevroren rand (± 1 cm) los met een vork. Roer ieder half uur om tot de gewenste dikte.
- Serveer meteen of bewaar de sorbet in een afgesloten doos in de diepvriezer tot gebruik.
- Schep de sorbet in een mooi glas en werk af met een takje verse munt.
Gebruik hetzelfde recept voor andere vruchten zoals frambozen, mango, perziken, meloen, nectarines, …